Hronika
19.04.2019. 15:36
R.E./Tanjug/Foto:Shutterstock

Vojna policija pretresa trup: 50 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran":

shutterstock_1177591486.jpg

Crnogorska vojna policija pronašla je tokom pregleda školskog broda "Jadran" više 50 kilograma materije, a sumnja se da je reč psihoaktivnim supstancama.

 Crnogorske Vijesti objavile su nezvaničnu informaciju da se radi o kokainu. Ronioci su na licu mesta i pregledaju podvodno trup broda.

Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je saopštenju u kome navode da postoji sumnja da su određene kriminalne grupe imale nameru da iskoriste krstarenje broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas za sprovodenje kriminalnih aktivnosti.

- Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da za svoje aktivnosti iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", a u okviru praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora.

Na osnovu tih informacija, Vojna policija je rano ujutro izvršila pregled i pretres školskog broda "Jadran", pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je reč o psihoaktivnim supstancama. O tome su obavešteni Uprava policije i nadležno tužilaštvo, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi i da pripadnici Uprave policije i Vojne policije po nalogu ovlašćenog tužioca sprovode mere i radnje kako bi otkrili i procesuirali počinioce tog krivičnog dela.

Na uviđaju su dva džipa Vojne policije, a ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na"Jadranu" je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su uneli svoje stvari na jedrenjak, pre nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti pre prelaska državne granice.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve