Hronika
26.09.2022. 10:46
R.E.

Carina

Vozi autobus, a usput švercuje laptopove i francuske parfeme (FOTO)

Autobus
Izvor: Shutterstock

Carinici su 23. septembra 2022. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj.

Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je u njegovoj unutrašnjosti pronađeno šest torbi u kojima je bila pomenuta neprijavljena roba.

1
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Najpre su kod zadnjih sedišta u autobusu pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke "HP", ukupne vrednosti oko 39.000 evra.

Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke "Maison Francis Kurkdjian", čija je vrednost prema cenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procenjena na oko 16.000 evra.

1
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakva zaplena u Baru! Švercovali cigarete za tri miliona evra
cigarete

Crna Gora

07.09.2022. 14:06

Kakva zaplena u Baru! Švercovali cigarete za tri miliona evra

U slobodnoj zoni Luke Bar zaplenjeno je 5.000 paketa duvanskih proizvoda vrednih oko tri miliona evra, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve