Hronika
01.10.2022. 22:45
Beta

Srbija

Za sedam dana sedam pešaka oboreno na pešačkim prelazima

pešaci, pešački prelaz
Izvor: Shutterstock

U poslednjih nedelju dana u Srbiji se desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, saopštila je saobraćajna policija uz apel na sve vozače da povećaju oprez i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

Policija navodi da su u nesrećama dva pešaka poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

"Napominjemo da pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak", navedeno je u saopštenju uz informaciju da će Uprava saobraćajne policije nastaviti pojačanu kontrolu i u narednom periodu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na pešačkom prelazu povređena beba
Saobraćajka, udes, sudar

Tragedija u Nišu

05.08.2022. 14:30

Na pešačkom prelazu povređena beba

Niška policija potvrdila je da je u petak ujutru, u 8.30 sati, na pešačkom prelazu u Bulevaru Nemanjića povređena devetomesečna beba, kada je na majku sa kolicima naleteo automobil.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve