Hronika
15.08.2019. 12:39
R.E./Tanjug/Foto:Uprava carine

ZAPLENA NA CARINI: Jakna od milion švedskih kruna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Carinici su na prelazu Gradina otkrili pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrednost oko 93.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven u sredu, 14. avgusta, oko podneva, na izlazu iz zemlje, prilikom detaljne kontrole kombija nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Istanbulu putovala petorica muškaraca libanskog porekla.

Četvorica putnika iz kombija su državljani Švedske, dok je vozač pokazao danski pasoš.

Povezane vesti - HAPŠENJE U KRALJEVU: Tražio 2000 evra da bi predložio muškarca za posao

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave, rekli su da osim ličnog prtljaga i , "nešto malo" novca ne nose ništa.

Carinik je, međutim, kod jednog putnika, švedskog državljanina (46), u jakni koju je nosio prebačenu preko ruke, pronašao 20 buntova sa novčanicama, u apoenima od po 500 švedskih kruna.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Beograd - 7 June, 2019: Policijski auto na ulicama Beograda

Kako su se putnici izjasnili da je novac koji nisu prijavili zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak od oko 460.000 švedskih kruna, što iznosi oko 43.000 evra, zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Iz Uprave carine podsećaju da je od početka godine na prelazu Gradina, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, privremeno zadržano više od milion neprijavljenih evra, dok je tokom letnje sezone, kada je promet putnika veći nego inače, sprečavanje deviznih prekršaja gotovo svakodnevna pojava.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve