Hronika
26.02.2022. 17:18
Tanjug

Apel građanima

Zašto svako malo čujemo da je negde požar i kako to sprečiti

požar
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a apelovali su na građane da budu odgovorni, posebno tokom zimskog perioda i ne ostavljaju grejna tela bez nadzora, kao i da proveravaju njihovu ispravnost i sve poslove u vezi sa elektroinstalacijama povere ovlašćenim licima za te radove.

Milan Kocić iz Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, istakao je da je tokom zimskog perioda povećan broj požara na građevinskim objektima i ukazao na najčešće uzroke.

"Osnovni uzrok za tu pojavu su neispravne elektroinstalacije, neočišćeni dimnjaci, neispravni elektrouređaji, a često i nepažnja naših građana kada ostavljaju zapaljive objekte i predmete u blizini grejnih tela", objasnio je Kocić.

On je rekao da bi u slučaju da građani primete požar, trebalo da pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na 193 i poslušaju njihove savete.

Od početka godine vatrogasci-spasioci intervenisali su na ukupno 3.410 požara, od čega na 1.738 požara na građevinskim objektima.

Takođe, u požarima na građevinskim objektima, spaseno je 50 osoba, dok je 30 poginulo, a 45 povređeno, navodi se u saopštenju

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
-4°C
09.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve