Hronika
22.05.2021. 23:24
R.E.

U centru Beograda

Žestoka tuča navijača Zvezde i Partizana, 109 uhapšenih

crvena zvezda
Izvor: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

U Beton hali u Beogradu tokom proslave Zvezdine šampionske titule u fudbalu, došlo je do tuče navijača tog kluba i simpatizera Partizana.

Procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje, potvrđeno je Tanjugu.

Posle proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda, u prisustvu nekoliko hiljada navijača, veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u Beton hali, gde su u baštama restorana sedeli gosti.

Huligani su lomili izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

"Nakon uzimanja izjava, kako od njih tako i od ostalih prisutnih, i pregleda svih video zapisa, po nalogu dežurnog zamenika tužioca određeno je zadrzavanje, za sada, za 10 lica zbog osnovane sumnje da su izvrsili u grupi krivicno delo nasilnicko ponasanje”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ostali su zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, i zbog, za sada, nedostatka dokaza da su izvršili i krivično delo, odmah sprovedeni kod sudije za prekršaje.

"Ukoliko se prilikom sprovođenja prekršajnog postupka utvrdi da su i neki od njih izvršili krivična dela, a ne prekršaj. i protiv njih će se voditi krivični postupak”, ukazalo je tužilaštvo.

Saopšteno je i da ako policija u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tuzilastvom utvrdi identitet i drugih lica, da su svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem u Beton hali ili bilo gde drugo nakon proslave Zvezdine titule, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje ili neko drugo krivični delo koje se goni po sluzbenoj dužnosti, pokrenuće se krivični postupci i protiv tih osoba.

Tužilaštvo će od Urgentnog centra pribaviti izveštaje o broju povređenih osoba koje su zadobile povrede i da li su one lake ili teške, a zatim će od svih njih uzeti izjave.

Deset osumnjičenih koji su zadržani zbog nasilničkog ponašanja biće saslušani u Prvom osnovnom javnom tuzilastvu, a u zavisnosti od njihove odbrane i od toga da li su ranije osuđivani, kada i za koja dela, biće odlučeno da li će predloziti sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.

U daljem toku postupka sprovešće sve dokazne radnje, radi utvrđivanja činjenicnog stanja i odgovornosti privedenih, poručilo je tužilaštvo.

"Ovo se više neće desiti. Ovo je ološ koji je obrukao naš grad, ovo je ološ koji je obrukao proslavu i Crvenu zvezdu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kada je došao na lice mesta. On je dodao da osobe umešane u tuču kod Beton hale zaslužuju najoštrije moguće kazne.

"Policija je dobro uradila svoj posao. Naredni potezi su u rukama pravosuda", rekao je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda nastavlja: Više od 1.000 navijača gledalo meč
košarka

Ne haju za kazne

19.05.2021. 14:48

Zvezda nastavlja: Više od 1.000 navijača gledalo meč

Bez obzira na to što je Crvena zvezda već jednom kažnjena zbog nepoštovanja mera koje je propisao krizni štab u vezi sa prevencijom širenja virusa korona, i u drugoj utakmici su ponovili isto - pozvali su publiku i to u velikom broju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve