Hronika
03.10.2023. 17:00
R.E.

Apelacioni sud

Zoran Marjanović pušten na slobodu, evo i zašto (FOTO)

Zoran Marjanović, ATA
Izvor: ATAIMAGES / M.M.

Apelacioni sud u Beogradu saopštio je u utorak da je doneo odluku kojom se Zoranu Marjanoviću, prvostepeno osuđenom na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović 2016. godine, ukida pritvor i on se odmah pušta na slobodu.

Pritvor je, kako je objašnjeno u saopštenju drugostepenog suda, najstroža mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Apelacioni sud je odluku doneo, "imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, pre više od sedam godina, te da je okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je pritvor ukinut, a zatim da mu je ponovo određen pritvor po objavljivanju napravnosnažne presude," navodi se u saopštenju.

Precizirali su da, i pored značajnog interesovanja za ovo suđenje, o kojem je nesporno izveštavao veliki broj štampanih i elektronskih medija, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog, protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti i ugrožavanja nesmetanog i pravičnog vođenja tog krivičnog postupka.

Imajući u vidu navedeno, Apelacioni sud je našao da je opravdan predlog branilaca okrivljenog da mu se ukine pritvor i odmah pusti na slobodu. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve