19.04.2017. 15:25
osuđenik 512/12

DNEVNIK ROBIJAŠA: I ja sam bio mlad, a sad sam samo sjeban

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aaaa, jbt., ovi protesti studenata nisu zezanje. Ovo je uvod u političku krizu. Babe i dede, mame i tate glasali za Vučića, a deca izašla na ulicu da ga ruše. Još kad sam čuo da se pominje kontramiting, setih se kad je devedesetih Sloba opoziciji uzvratio udarac i organizovao Ušće - Lešće. Sve grob do groba. I iskreno, nisam siguran da smo sada daleko od toga. Robijaši se zezaju, kažu, izlaznost je bila velika jer je jednog penzionera do biračkog mesta dvoje vodilo, pa vele, kad smo već kod birališta, daj da i mi glasamo.
I sad, kao, iza studentskih protesta stoje strane službe, zapadne agenture, bla, bla... Pa onda Nikola Sandulović, koji se javno predstavlja kao saradnik MI6, pa Žika, Pera, Laza... Pa to je sprdnja neopisiva. Mislim, da li će jedna tajna služba, kao što je MI6, koja ima godišnji budžet 70 milijardi funti, uzeti Sandulu za saradnika. Drugo, u kojoj se to ozbiljnoj službi, kao što je MI6, saradnici javno deklarišu da su saradnici. Stranci su zainteresovani za rušenje vlasti, podstiču je, ali tu vrstu destrukcije ostavljaju domaćoj radinosti. Pa SSSR nisu srušili Amerikanci, oni su za nešto takvo bili zainteresovani, ali je Sovjetski Savez srušen iznutra. I kad se to desilo, jedan od čelnika CIA izjavio je da oni u tri života ne bi mogli tako efikasno srušiti SSSR kako je to domaća radinost izvela.
E sad, ovi klinci na ulicama, oni su mladi i buntovni, i kao takvi prirodno je da su nezadovoljni. Pa i ja kad sam bio mlad, bio sam nezadovoljan Titom i njegovim režimom. I hteo sam da ga srušim. I bio sam dodatno isfrustriran time što se u kući romansirano pričalo o Čiča Draži i četnicima, a onda odem u školu, i tamo svi pričaju kako je Tito OK. Onda, tako zbunjen i dezorijentisan, uzmem neke knjige da pročitam, i nađem govor srpskog kralja u izgnanstvu koji poziva pristalice kralja da se pridruže Titu i komunističkom pokretu. „Mi za kralja, mi za Tita, šta će biti bog te pita." Jebote, koji zbun u glavi.

Jbg., po mojoj proceni, studenti se sad zagrevaju, malo eskiviraju aprilski ispitni rok, malo predavanja, ali na jesen, bogami, bićemo u dubokoj političkoj krizi. A tek za izbore za Beograd... Ne smem ni da mislim. Dakle, jebem li ga, suština problema je što naše društvo nikada nije dekomunizovano. Nije bilo lustracije, ničega. Pa ovde u Zabeli ima još onih koji pate za Titom, a zamisli tek među slobodnim plebsom

Mislim, razumem ovu internet generaciju, ali razumem i šta im je cilj, hoće da izazovu reakciju države, nadaju se nekim suludim potezima vlasti - da ukinete internet, na primer - kao što su uradili u Kini ili Erdogan u Turskoj. Ali jbg., kad Kina ili Turska, ozbiljne vojne sile, sruše internet, onda je to neka druga dimenzija. Kako kod nas da se sruši internet i uvede diktatura kad pas nema za šta da nas ujede. Umesto da ulažemo stotine miliona evra u naoružanje i vratimo obavezan vojni rok, mi skupljamo neku rusku skalameriju da je šatro repariramo.
Jbg., po mojoj proceni, studenti se sad zagrevaju, malo eskiviraju aprilski ispitni rok, malo predavanja, ali na jesen, bogami, bićemo u dubokoj političkoj krizi. A tek za izbore za Beograd... Ne smem ni da mislim.
Dakle, jebem li ga, suština problema je što naše društvo nikada nije dekomunizovano. Nije bilo lustracije, ničega. Pa ovde u Zabeli ima još onih koji pate za Titom, a zamisli tek među slobodnim plebsom. Kad kažem nije bilo dekomunizacije, dokaz za to je što su sve vlade od Miloševića do danas u svoje redove birale Dačiće, Krkobabiće i razne Palme.
Preozbiljan sam? Gušim? Jebi ga, takav mi neki dan, šugav, sav sam sjeban. Razmišljam, Zabela cela glasala za Vučića. Čovek ne pominje amnestiju, što će reći, da smo pukli. Onda razmišljam, zamisli da se ovo sa ulice otme kontroli, da ga oteraju sa vlasti, da se vrati neko od žutih. Tek onda bi se znalo čija majka crnu vunu prede. Znači, kako god okreneš, mi robijaši smo zadnja rupa na svirali.
Ali dobro, evo jedna dobra zajebancija, kažu, Toma će podržati studente, razume ih jer je i on donedavno bio student.
Ne valja? OK, onda za kraj sportski izveštaj by Zabela. Okončan je turnir u stonom tenisu. Nije bilo velikih iznenađena jer je apsolutni favorit Đole Štaka opravdao očekivanja, ali je u samoj završnici bilo više nego dramatično. Naime, Đoleta je u finalu s druge strane stola čekao robijaš poznatiji kao Kantrimen. I drao je jednorukog Đoleta, koji drugom rukom drži štaku. Vreme je neumitno promicalo, i kod rezultata 2:0 za Kantrimena, dođe jedan opičeni krimos. Diže publiku na noge, Đole se potpuno vratio u igru, i vrlo brzo preokrenuo rezultat, 3:2 u svoju korist. Na svečanom proglašenju pobednika, kao mi smo na Rolan Garosu, krimos mućka koka-kolu, jer jbg., nema šampanjca u kantini. Sav se isprskao, uništio „armani" trenerku... Đole primi prvi deo nagrade, paket sa slatkišima. Međutim, oko drugog dela nagrade, tri sata ljubavne sobe, iskomplikovalo se načisto. Đole ju je za kintu ustupio drugom robijašu, ali sudska straža nešto zakera, tako da od seksa, po svoj prilici, neće biti ništa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve