Sport
10.10.2018. 11:50
R.E./Beta

ČANAK: "Pobeda protiv Zenita je pokazatelj da možemo da se nosimo sa velikim ekipama"

nenad-anak-foto-beta-.jpg
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da njegovoj ekipi mnogo znači sinoćna pobeda protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

"Ovo je bila teška i značajna utakmica za nas. Teška i značajna pobeda za moj mladi tim, pre svega kao pokazatelj da možemo da se nosimo s ekipama ovog ranga", rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Partizan je večeras u hali "Aleksandar Nikolić" pobedio Zenit sa 89:82 u drugom kolu Grupe C Evrokupa.

"Igrali smo mnogo mekano u nekim situacijama u prvom poluvremenu i to je rezultiralo sa 46 primljenih poena. U drugom smo napravili rezultat sa odbrambenom petorkom. Uspeli smo da zaustavimo njihovu tranziciju i skok i sveli ih na oko 36 poena. Mislim da smo generalno zaslužili ovu pobedu", rekao je Čanak

On je ocenio da je utakmica sve vreme bila neizvesna, iako su oba tima često igrali u "serijama".

"Nismo igrali s ekipom iz KLS, uz dužno poštovanje, već protiv Zenita. I oni imaju trenera, znaju da igraju, spremaju se za ovakve stvari i vežbaju", rekao je trener Partizana.

Čanak je ponovio da ovakve pobede imaju veliki značaj, ali i da je energetski velika potrošnja.

"Nismo jedini koji igraju dve utakmice nedeljno. Tempiramo i radimo kako bi trebalo da se ne bi osetio zamor tokom sezone, iako ga ima. Oscilacija će biti, ali igrači će uvek biti motivisani i maksimalno spremni u tom momentu, a za šta će to biti dovoljno, to ćemo vidteti", rekao je Čanak.

On je kazao da je ambijent u dvorani bio odličan, kao i da bi voleo da češće bude takav.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
19°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve