Sport
18.04.2019. 13:23
R.E.

"Ovakvu mržnju nisam doživeo ni tokom rata u Hrvatskoj" (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala ABA lige i time i dalje ostali u igri za pehar. Iako crveno-beli vode sa 2-1 u pobedama, biće neizvesno do samog kraja, jer se i naredna utakmica igra u "Morači".

Bilo je mnogo reči o tome kako je Budućnost dočekana u Beogradu. Trener tima iz Podgorice više puta je istakao kako je u Pioniru pretrpeo "linč", ali je i pored toga rešio da pred treću utakmicu navijače pozove na fer i sportsko navijanje.
"Neka bude prava podgorička atmosfera", izjavio je Repeša na konferanciji za štampu.

I bi prava podgorička atmosfera. Čim su igrači Zvezde izašli na zagrevanjem, crnogorski navijači su počeli sa vređanjem. Pored povika "ubij cigana", bilo je i onih koji su želeli da se fizički obračunaju sa stručnim štabom i igračima u crveno-belom dresu, ali su ih je policija na svu sreću zaustavila.

https://www.youtube.com/watch?v=_xl51x_6Ljs

Član uprave KK Crvena zvezda Saša Vlaisavljević bio je užasnut onim što je video i čuo na trećem meču finalne serije ABA lige, protiv Budućnosti.

"Bio sam za vreme rata i u Zagrebu, i u Hrvatskoj, ovakvu mržnju nisam video. Ko je mogao da očekuje ovako nešto?!", rekao je Vlaisavljević za Blic i dodao:
"Ne mogu da zaoštravam situaciju, nisam u toj funkciji, hoću da pomognem Zvezdi da osvoji ABA titulu i da odemo u Evroligu. Ali, ljudi, mi smo 40 minuta pljuvani!"

O atmosferi u "Morači", imao je šta da kaže i trener domaćih Jasmin Repeša. Međutim, po njegovom mišljenju ona nije bila ni približna kao u Beogradu.

 „Uvek ću biti principijelan i ako je bilo uvređenih i povređenih, onda se izvinjavam. Atmosfera ovoga puta nije bila ni blizu onoga u Beogradu, ako o tome govorimo“.
Ako je ovaka atmosfera bila na utakmici kada je Budućnost trebalo da smanji zaostatak iz Beograda, možemo samo pretpostaviti kakva će biti kada se bude igralo za izjednačenje.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
29.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve