Sport
24.10.2018. 12:33
R.E./B92

STEFAN JANKOVIĆ: "Zvezdaš ili partizanovac? Ja sam, ljudi, Srbin"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stefan Janković, novi košarkaš Partizana, rekao je ne želi mnogo da se osvrće na dešavanja koja su pratila njegov prelazak iz Crvene zvezde.

Janković je posle neobične situacije, "okolnim putem" preko Fuenlabrade stigao u Partizan, pošto među "crveno-belima" za njega nije bilo mesta.

Posle prvog treninga usledio je i debi, ali i poraz protiv Asvela.

"Juče mi je bio prvi trening, danas prva utakmica – moram brzo da se uklopim. Dugo sam čekao da igram", rekao je Janković.

Očekivano, novinare je zanimao njegovo viđenje cele situacije.

"Mislim da jesam. Ljudi, ja sam košarkaš. Do sada nisam davao izjave i ne bavim se time. Igram košarku. Volim da igram košarku – to je moj posao. Volim ovu zemlju i zato sam i došao ovde. Davaću sve od sebe kao što sam davao i prošle godine".

On je kazao da nije imao nikakvih problema poslednjih dana.

"Zvezdaš ili partizanovac? Ja sam, ljudi, Srbin. Tu možete da stavite kraj i tačku. Ne bavim se tim navijačkim stranama. Znam da bi bilo super da dođem i izjavim da sam najveći grobar. Nikada nisam izjavio ni da sam zvezdaš. Kada kažem da sam se vratio kući, mislim na Srbiju. To mi je najdraže. Neću da se bavim tim komentarima jer znam ko sam i šta sam, ljudi koji su mi bliski znaju ko sam. Želim samo da igram košarku i, ako bog da, dobijemo svaku utakmicu".

Po ulasku na teren dobio je ovacije "grobara", a meč je završio sa 11 poena i 2 skoka. Ipak, posle susreta je više pričao o životu van terena i teškom detinjstvu.

"Mislim da su me prihvatili i zahvalan sam im mnogo. Dobio sam aplauz i to mnogo cenim. Uvek dajem sve od sebe i meni je to što sam u Beogradu i što sam kod kuće. Kada bude bio derbi, znam šta će da se desi, ali sam preživeo mnogo stvari u životu. Znate i sami gde sam rođen, šta se dešavalo u to vreme, bombe, Foča i sve ostalo…".

Otkrio je i kroz šta je sve morao da prođe kao klinac.

"Bio sam klinac, ali najgore je to što je pala bomba 200 metara od moje kuće u Foči. Mama i tata su bili tu. To je bio početak, nekih šest meseci nisam reč progovorio. Otišli smo u Toronto bez ičega. Veoma sam ponosan na svoje roditelje što su brata i mene progurali kroz sva sr**a i nedaće", zaključio je Janković i dodao da je kuću u kojoj živi iznajmio od zvezdaša.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve