Sport
05.04.2019. 17:17
R.E./Beta/Foto:StarSport

TOMIĆ "POTKAČIO" TRINKIJERIA: Nisam trener boksera, ne pričam igračima o udarcima ispod pojasa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Trener Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je danas da su njegovi košarkaši koncentrisani samo na utakmicu i da želi da izoluje ekipu od, kako je naveo, "smešnih stvari" koje se dešavaju.

"Igrači su koncentrisani samo na košarku. A, to što se napravilo, nije se napravilo od strane Zvezde, već sa druge strane. Živimo za ovaj klub i za to da se plasiramo u finale. Svako pokušava da na svoj način napravi nešto što bi moglo da utiče na naš klub, ali toga neće biti", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Smetaju mu reči trenera Partizana Andree Trinkijerija koji je koristio bokserske termine u prethodna dva obraćanja javnosti.

"Posao je da radim kao trener, a ne kao trener boksera. Igračima ne mogu da kažem ni krv, ispod pojasa, ni brutalni udarci, već im pričam samo o vezi košarke i sporta. Košarke, u kojoj je Srbija prva u tom sportu. Sa one tamo strane govore u vezi napretka srpske košarke, a s druge strane se pominje krv, udarci, brutalnosti i tako te stvari. Verovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas, ali su se prevarili i prave pritisak samo sebi. Ovo nije bitka za život i smrt, ovo je bitka da se dobije utakmica", rekao je Tomić.

Po njegovim rečima, mnogo mladih ljudi i dece čita medije i gleda utakmice i da je najbolje za srpsku košarku da se ne koriste takvi termini, već da treba da se priča samo o sportu.

Tomić je naveo da nije komentarisao sudjenje tokom sezone i da neće ni sad.

"Sudjenje nisam komentarisao, niti ću, ali ako je bio brutalan pritisak na prvoj utakmici, ništa se ne priča o drugoj. Svi smo bili tamo i znamo šta se dešavalo na toj utakmici. Odelo što sam odneo na hemijsko čišćenje, gospodja što radi pita šta je ovo, a ja ne znam šta da joj odgovorim. Korektno smo se držali na toj utakmici, izdržali smo sve što se dešavalo. Deo sam Crvene zvezde, oglašavao se i klub, a ne Milan Tomić ili Nebojša Čović. Koliko vidim, s druge strane se vide dva imena koja ratuju protiv našeg kluba. Izgleda kao da smo u istom košu, ali to nije tako", rekao je Tomić.

Tomić je pozvao navijače da pomognu ekipu da pobedi što je jedini uspeh.

"Ovo je sigurno najbitniji trenutak sezone. Igraćemo jednu od odlučujućih utakmica, svesni smo da je veoma bitna utakmica i želimo da je dobijemo", rekao je trener Zvezde.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve