Sport
26.12.2018. 18:23
R.E./Beta/Foto: Printscreen Youtube

ŽARKO PASPALJ: ABA liga je najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu

screenshot_1-youtube-zarko-paspalj.png

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj izjavio je danas da je ABA liga pokazala da predstavlja najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu.

"ABA Liga je još jednom pokazala da predstavlja najkvalitetnije sportsko takmičenje u regionu, i da nema ovog takmičenja, ne bi bilo kvalitetne košarke na ovim prostorima. To je sigurno. Mnogo je stvari koje su izvanredne u vezi sa ABA Ligom", naveo je Paspalj u svom blogu na sajtu ABA lige.

Naveo je da ga zanima posećenost u dvoranama, ponašanje aktera na terenu i atmosfera.

"Mislim da je to glavna i osnovna stvar za ligu da napreduje jer to pokazuje zainteresovanost", dodao je.

Po njegovim rečima, ponašanje sudija je sjajno, "čista desetka", "pošto smo mi inače teški ljudi u regionu i stalno smetaju sudije na ovaj ili onaj način".

Paspalj je analizirao i dosadašnji deo sezone i naveo da je najjači utisak ostavila Crvena zvezda, za koju je rekao da je napravila "ozbiljne promene" i veliku pažnju posvetila dovodjenju stranaca, uz angažovanje dobrog trenera.

"Zvezda ima dobre igrače. Taj nivo i način kako igraju i kako se ponašaju, to je dovoljno za najviši plasman u ABA ligi. Zvezda ima dobru selekciju, koja je uradjena u skladu sa željama trenera. Zvezda po tom pitanju dobro funkcioniše i to daje rezultate. Mislim da je Milan Tomić dobar trener, a mene čudi kako se ranije nije opredelio da počne da radi kao prvi trener posle toliko godina. Ovo je svakako bio dobar momenat i njegova karijera će da ide sve bolje i bolje", naveo je Paspalj.

Pored Zvezde, po njegovim rečima, druga dva najbolja tima su Budućnost i Cedevita, a da još ostaje da se vidi da li će u plej-ofu igrati još Mega ili Partizan.

Kada je reč o Partizanu, naveo je da su crno-beli imali neke neočekivane poraze i da tim igra "onako kako je poslagan".

"Doveli su čoveka koji je renomirani stručnjak u Evropi. Njegovo ime samo po sebi nosi neku mogućnost, kvalitet i optimizam da će nešto bolje da se dešava. Ali, na kraju krajeva trener ne igra, trener je onaj koji postavlja stvari, a igrači su ti koji igraju", dodao je Paspalj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve