22.08.2018. 17:08
R.E/b92.net

NOĆ MUZIKE: Karmina Burana pod otvorenim nebom na Tašmajdanu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Besplatni koncert simfonijskog orkestra u okviru manifestacije “Noć muzike” biće tradicionalno održan u petak, 31. avgusta, sa početkom u 20.30 časova, na najlepšoj letnjoj koncertnoj pozornici stadiona Tašmajdan.

Po uzoru na svetske metropole, posetioci muzičkog spektakla pod otvorenim nebom biće u prilici da uživaju u notama jedne od najizvođenijih opera nemačkog kompozitora Karla Orfa, kantati “Karmina Burana”.

Proslavljeno delo klasične muzike minulog veka beogradskoj publici predstaviće simfonijski orkestar RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, jednog od vodećih imena srpske klasične scene.

Nastala iz zaboravljene zbirke rukopisa, "Karmina Burana" inspirisana je stihovima srednjovekovnih pevača, studenata, filozofa o njihovoj svakodnevici – ljubavi, religiji, odnosu prema prirodi.

Slike tog vremena, jednostavnost i životni ritam učinili su je zanimljivom svim uzrastima, ljubiteljima opere i pop muzike širom sveta, a sasvim je sigurno da će i gosti beogradske "Noći muzike" uživati u njenom izvođenju. Budući da je ulaz na koncert potpuno besplatan, apeluje se na posetioce da na vreme zauzmu svoje mesto.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve