Vesti
18.11.2017. 18:20
R.E./Jutarnji list

UMRO OSNIVAČ AC/DC, LEGENDARNI MALKOM JANG (64): Svojim pesmama i muzikom obeležio istoriju hard roka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jang je bio autor pesama, bekvokal i ritam gitarista ove australijske hard rok i heavi metal grupe koja je 2003. uvrštena u Rock & Roll Kuću slavnih. Njihovi najveći hitovi su "Highway to Hell" iz 1979., te "Back in Black" i "you Shook Me All Night Long" iz 1980. godine

Malkom Jang, muzičar, koji se sa bratom Angusom osnovao legendarni australijski rok bend AC/DC, preminuo je u 64. godini nakon što je nekoliko godina bolovao od demencije, objavili su svetski mediji.

 

https://youtu.be/Mvyp9-qtEVI

Jang je bio autor pesama, bekvokal i ritam gitarista ove australijske hard rok i heavi metal grupe koja je 2003. uvrštena u Rock & Roll Kuću slavnih. Njihovi najveći hitovi su "Highway to Hell" iz 1979., te "Back in Black" i "you Shook Me All Night Long" iz 1980. godine.

Brajan Džonson: Nisam od onih koji odustaju

"Malkolm je uz Angusa bio osnivač  AC/DC-a. S ogromnom predanošću i obavezom bio je motor tog benda", napisala je ta grupa u svojoj objavi.

"Kao gitarista, autor pesama i vizionar bio je perfekcionist i jedinstveni čovek", stoji u tom tekstu.

 

https://youtu.be/jXvCjd4ouXI

Iza Malcolma ostaje njegova supruga O'Linda, deca K ara i Ross, troje unuka, sestra i brat, dodao je bend, naglasivši kako je "preminuo mirno u krugu svoje porodice".

Džordž, još jedan od braće Jang, preminuo je 23. oktobra u 70. godini. On je bio producent AC/DC-a i gitarist benda Easybeats.

Braća Jang, škotski imigranti, osnovali su AC/DC 1970-ih godina u Sidneju, prenosi dpa. Prodali su više od 200 miliiona albuma, od kojih je poslednji, "Rock or Bust", izašao 2014. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
2°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve