Oni su ponos Srbije
12.05.2023. 08:30
Beta

Čestitamo!

Balkanska matematička olimpijada: Šest medalja!

Škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Svih šest takmičara koji su predstavljali Srbiju na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola osvojili su medalje.

BMO održava se od 8. do 13. maja u Antaliji u Turskoj.

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, dok su se bronzane medalje osvojili Andrija Živadinović, Gimnazija "Svetozar Marković" Niš, Stefan Šebez, Matematička gimnazija, Beograd, Vukašin Đinović, Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" Novi Sad i Aleksandar Višnjić, Matematička gimnazija, Beograd.

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju su učestvovali učenici iz 11 zemalja Balkana, dok je van konkurencije učestvovalo još 11 ekipa iz celog sveta.

Rukovodioci BMO tima bili su Miljan Кnežević, Univerzitet u Beogradu – Matematički fakultet i Vladimir Baltić, VIŠER, Beograd.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izvanredan plasman studenata Ekonomskog fakulteta na prestižnom takmičenju
promo

Bravo!

18.04.2023. 12:00

Izvanredan plasman studenata Ekonomskog fakulteta na prestižnom takmičenju

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ostvarili su odličan rezultat u Regionalnom finalu EMEA (Europe, the Middle East and Africa) na takmičenju "CFA Institute Research Challenge”. U konkurekciji više od 130 timova, uspeli su da obezbede plasman u finalnu rundu u kojoj su se takmičili sa predstavnicima renomiranih fakulteta iz Italije, Švajcarske, Francuske, Norveške i Hrvatske. Tokom takmičenja su pokazali izuzetno znanje i retoričke sposobnosti pred članovima žirija.
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
06.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve