Oni su ponos Srbije
23.06.2022. 23:30
Beta

Republičko takmičenje

Bravo za učenike novopazarske osnovne škole

matematika, geometrija, škola
Izvor: Shutterstock

Na nedavno održanim republičkim takmičenjima iz hemije, fizike, istorije i bosanskog jezika, među najboljima je bilo petoro učenika Osnovne škole "Bratstvo" iz Novog Pazara, objavio je radio Sto plus. 

 

Posebno su bili zapaženi na takmičenju iz hemije gde su prva dva mesta pripala Sergeju Kneževiću (maksimalnih 100 bodova) i Semri Crnišanin (98 bodova), a pored prvog mesta iz hemije, Sergej je osvojio i drugo mesto na takmičenju iz fizike sakupivši 95 bodova. 

Sergejeva i Semrina nastavnica hemije Elvira Ugljanin istakla je da je ponosna na svoje učenike, te da, zbog izuzetno jake konkurencije i manjka laboratorijskih vežbi, nije očekivala takav uspeh. 

"Njih dvoje su genijalci, imaju svoje, posebne, pristupe rešavanju zadataka, a iako smo se dugo pripremali, za ovaj uspeh je zaslužan njihov samostalan rad", rekla je Ugljanin. 

Pored njih, učenici sedmog razreda Ratko Raičević i Sava Jolović bili su drugi i treći na takmičenju iz istorije, dok je Adna Jašarević bila je treća na takmičenju iz bosanskog jezika.

Direktor ove škole Dejan Kulundžić je radiju Sto plus rekao da se ne pamti da je toliko učenika u jednoj školskoj godini ostvarilo tako dobre rezultate na republičkim takmičenjima. 

"Ovo je još jedan dokaz da se, osim ulaganja u renoviranje škole i stvaranje što boljih uslova za učenike, u našoj školi temeljno radi. Ovo je veliki uspeh za đake, njihove nastavnike, roditelje, ali i grad Novi Pazar", poručio je Kulundžić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novosadski maturanti plesom poslali snažnu poruku (FOTO)
NOVOSADSKI MATURANTI PLESALI NA TRGU SLOBODE

Trg slobode

21.05.2022. 22:15

Novosadski maturanti plesom poslali snažnu poruku (FOTO)

Maturanati novosadskih srednjih škola u petak su učestvovali na šesnaestoj po redu manifestaciji "European Quadrille Dance Festival".
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve