Politika
19.02.2018. 13:54
R.E./Beta

ALBANSKI PRINC LEKA II: Želim da budem kralj Albanije i Kosova, ujedinjenje se može postići samo pod krunom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Albanski princ Leka je ocenio da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.

Kako prenosi makedonska agencija MIA, Leka je na društvenim mrežama napisao da "ujedinjavanje Albanije i Kosova, dve države sa jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhije".

"Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smelost da to artikuliše. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dve države kao simbolom tog jedinstva", napisao je albanski princ.

Leka je istakao da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspešni primeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama juče je u Prištini rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

"Zašto da nemaju čak i jednog predsednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike", dodao je Rama na sednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve