Politika
12.10.2018. 18:04
R.E./Beta

ALEKSANDAR ŠEŠELJ U OBRAĆANJU SAVETU EVROPE: Srbija nikada neće ući u EU

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na plenarnom zasedanju Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope u Strazburu, član delegacije Srbije Aleksandar Šešelj je u govoru rekao da su Srbi na Kosovu "građani drugog reda", i da su nedavne albanske "provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija".

SRS je u Beogradu saopštila da je Aleksandar Šešelj koji je njen poslanik u Skupštini Srbije, rekao da se "potpuno neprihvatljiv uslov stavlja pred Srbiju - da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji (UN) 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju".

Aleksandar Šešelj je, piše u saopštenju SRS, "izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima".

"Samim tim - naveo je Aleksandar Šešelj - Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice", piše u saopštenju SRS.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve