AMBASADOR FRANCUSKE: “Molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“

AMBASADOR FRANCUSKE: “Molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“


Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio je izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu.

On je rekao da je ono što se desilo sa rasporedom sedenja u Parizu na ceremoniji povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata za žaljenje.

“Sa Srbijom smo veoma bliski, Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu svog stanovništva, 62 odsto muškog stanovništva. Ne znam šta se dogoilo. Kažem da je to bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje“, rekao je Mondoloni za Prvu televiziju.

Mondoloni je rekao da su slike šokirale zvaničnike i srpski narod, ali da je važno to što nije bilo protokolarnog dočeka značajnijeg za Kosovo nego za Srbiju.

“Tači je možda bio u fokusu kamera. Srbija je imala veliki značaj u Prvom svetskom ratu i Francuska tome pridaje veliki značaj. U Parizu je padala kiša i u Beogradu je bila divna ceremonija i želim da se zahvalim ministru inostranih poslova Ivici Dačiću što je bio tu. U svakom slučaju, mi želimo da sa Srbijom obeležimo jako prijateljstvo i naš predsednik Makron će doći u posetu početkom decembra, a to je jak značaj jer predsednik Francuskse u Srbiju nije dolazio 17 godina“, rekao je on.

Da podsetimo, na jučerašnjoj ceremoniji u Parizu u prvom redu su se našli francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik SAD Donald Tramp, predsednik Rusije Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel. Iza Putina, u drugom redu, sedeo je kosovski predsednik Hašim Tači.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Orthodox

    Gospodine Mondoloni, ja bih promenio posvetu na spomeniku Francuskoj na Kalemeganu. Sada bi ona glasila – Volimo Francusku onoliko koliko voli ona nas (a ne voli nas). I sva ova vasa izvinjenja na proslavi….sve je to jako cinicno i smesno…..ali neka, to sve govori o vama…. Vive la Serbie !

+ Ostavite komentar