Politika
02.02.2018. 16:43
R.E./Beta

AMBASADOR SAD: Neprihvatljiv diplomatski status Rusko-srpskog humanitarnog centra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki ambasador u Srbiji Kajl SkAt rekao je danas u Nišu da nije prihvatljivo da zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru dobiju diplomatski status.

"Teško je objasniti šta će vatrogascima diplomatski status - oni su ovde da bi gasili požar i bavili se humanitarnim radom", rekao je Skat na predavanju o pogrešnom tumačenju politike SAD u Srbiji koje je održao na niškom Univerzitetu.

Skat je izjavio da bi zaposleni u Rusko-srpskom humanitarnom centru sa diplomatskim statusom dobili imunitet, i da ne bi bila kontrolisana oprema koju dobijaju.

Ambasador je rekao da danas neće posetiti Rusko-srpsko humanitarni centar, ali da će to uraditi "jedan čovek" iz Ambasade SAD.

"On će mi preneti šta je tamo video. Kada bih ja posetio taj centar, neki ljudi bi to iskoristili za neke svrhe", kazao je Skat.

Skat je istakao da su Evropska unija i SAD posvećene strateškom cilju Srbije da postane članica Evropske unije.

"Politika Srbije je stabilnost i mir u ovom regionu, a to je i naša politika. Zato treba da razvijemo bolje odnose izmedju Srbije i susednih zemalja - sa Hrvatskom, Bosnom i, naravno, s Kosovom", izjavio je Skat.

NE PROPUSTITE:

INCIDENT NA PREDAVANJU AMERIČKOG AMBASADORA KAJLA SKATA U NIŠU: Leteli leci “Ne treba nam američka demokratija!”, “Gađali ste nas bombama!”, “Kosovo je Srbija, Krim je Rusija!”

AMBASADOR SJEDINJENIH DRŽAVA U SRBIJI KAJL SKAT: Srpski narod sve više veruje u neistinite mitove o SAD

AMBASADOR SAD KAJL SKAT: Srbi su imali preuveličane nade u Trampa, da će promeniti politiku prema Srbiji

RUSKI CENTAR U NIŠU: Vatrogasci s imunitetom

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve