Politika
13.02.2019. 18:41
R.E./Beta

Ambasador Španije: Koje su Čankove kvalifikacije da ocenjuje demokratičnost Španije

nenad-canak-11.jpg

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes reagovao je danas na izjavu lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka o nedemokratičnosti referenduma u Kataloniji, ocenjujući da ne zna koje su Čankove kvalifikacije da ceni demokratičnost Španije.

Fuertes je u saopštenju naveo, da zbog iznetih "pitoresknih mišljenja" i u želji da doprinese njegovoj boljoj informisanosti dostavlja Čanku izveštaj Indeks demokratije za 2018. koji je sačinio ;Ekonomist ;intelidžens ;junit (EIU), deo Grupe ;Ekonomist ;koji se bavi istraživanjima i analizama, i iz kojeg se vidi da je Španija jedna od 20 zemalja na svetu "sa punom demorkatijom".

Ambasador je lideru LSV uz pismo dostavio i deo izveštaja organizacije Fridom haus "Sloboda u svetu 2019" u kojem je Španija, kako je naveo, dobila 94 poena, kao Estonija, Island i Nemačka.

Čanak je juče u saopštenju naveo da je Delegacija LSV bila u Kataloniji da bi pratila demokratičnost referendumskog procesa, koji se, prema njegovim rečima "završio masovnim kršenjem ljudskih prava i držanjem političkih zatvorenika u Španiji".

"Ne želimo da zatvaramo oči pred očitim i masovnim kršenjima ljudskih prava, ma gde se ono dogadjalo", dodao je Čanak.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
21°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve