AMERIČKI AMBASADOR KAJL SKOT ODGOVORIO IVICI DAČIĆU: Srbija je izabrala da stane na stranu Madura, uprkos sadašnjoj realnosti u Venecueli

AMERIČKI AMBASADOR KAJL SKOT ODGOVORIO IVICI DAČIĆU: Srbija je izabrala da stane na stranu Madura, uprkos sadašnjoj realnosti u Venecueli

Foto: YouTube screenshot


Ministar spoljnih poslova Srbije je apsolutno u pravu kada kaže da su zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kaže ambasador SAD.

Kajl Skot je tako za “Politiku” prokomentarisao ocenu Ivice Dačića da je njegova izjava o tome da je Srbija “na pogrešnoj strani istorije” – neprimerena. Kako je Skot rekao za “Politiku”, Srbija je izabrala da stane na stranu Madura, uprkos sadašnjoj realnosti u Venecueli.

“Madurov režim je naciju bogatu naftom pretvorio u kranje siromašnu. Kontrolisano trošenje i nedostatak hrane su prisutni širom zemlje, a prema studijama rađenim u Venecueli, 64 odsto građana ove zemlje izgubilo je u proseku 11 kilograma u težini za samo godinu dana”, navodi Skot.

On je dodao da je hiperinflacija dostigla milion odsto, a da je tri miliona građana napustilo zemlju iz očaja dok Madurov režim opstaje na vlasti gušeći masovne proteste i odbijajući da dozvoli da humanitarna pomoć udje u zemlju.

Kako je rekao, SAD stoje uz većinu zemalja Južne Amerike, većinu zemalja EU i većinu suseda Srbije, i podržavaju privremenog predsednika, demokratski izabranog predsednika Parlamenta Huana Gvaida i narod Venecuele, u njihovom nastojanju da što je pre moguće ponovo uspostave ustavni poredak i demokratiju u svojoj zemlji, kroz slobodne i fer izbore.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar