AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

AMERIČKI AMBASADOR SKOT: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

Foto: YouTube screenshot


Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije.

“Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije”, naveo je Skot na Tviteru.

Skot je uz poruku podelio vest da se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče u Beogradu sastao sa zamenikom šefa venecuelanske diplomatije Ivanom Hilom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je na tom sastanku rekao da Beograd razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravio dijalog kao način da se dodje do trajnog rešenja krize u toj zemlji.

On je naveo da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Dačić je juče novinarima rekao da Srbija poštuje međunarodne principe i medjunarodno pravo.

“Mi poštujemo svaki izbor ljudi u Venecueli i nismo mi ti koji treba da odredjujemo ko je predsednik”, kazao je šef srpske diplomatije.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Dr Miggyy

    Господине “Скоте”, дошло време да и Србија има своје ја и да заузима ставове сходно својих опредељења и интереса. Она није кратког памћења, када је недужно страдала од ваше злочиначке армаде. То хоћете да пренесете и на независну Венецујели. Србији покушавате да отмете КиМ, а Венецујели нафту. Довољно je ваша земља светски полицајац губите се. Живели Србија, Русија и Кина!

+ Ostavite komentar