ANA BRNABIĆ: Tokom letnjeg raspusta rekonstruisano 18 škola

ANA BRNABIĆ: Tokom letnjeg raspusta rekonstruisano 18 škola


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Adi da je tokom letnjeg raspusta završena rekonstrukcija 18 škola širom Srbije.

Ona je to rekla prilikom posete Osnovnoj školi “Čeh Karolj” u Adi, na severu Vojvodine, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara.

“Ova škola je prvi put rekonstruisana nakon više od sto godina i ovo je veoma važan dan, jer je obrazovanje jedan od najvećih prioriteta Vlade Srbije i Pokrajinske vlade”, poručila je predsednica Vlade Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će ova školska godina biti “reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja”.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da vojvodjanska vlada radi na rekonstrukciji škola “širom pokrajine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima”.

“Ovo je slika mnogo boljeg stanja u prosveti u odnosu na ono koje je bilo pre pet ili deset godina”, ocenio je Mirović i izrazio uverenje da će najavljeno povećanje zarada u prosveti dodatno ojačati ovu oblast.

“Posebno sam zahvalan što smo danas u Adi, i što odavde počinje nova školska godina, ovo je veoma snažna poruka kako roditeljima i deci tako i široj javnosti”, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar