ANA BRNABIĆ ĆE UČESTVOVATI NA SAMITU ZAPADNOG BALKANA U SOFIJI

ANA BRNABIĆ ĆE UČESTVOVATI NA SAMITU ZAPADNOG BALKANA U SOFIJI


Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovaće u okviru Samita Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja na skupu “Strateški dijalog za Zapadni Balkan”, koji organizuje Svetski ekonomski forum, i 18. maja na skupu “Bečki ekonomski forum”.

Kako je saopštila Vlada Srbije, na sutrašnjem skupu svetski lideri, predstavnici medjunarodnih organizacija i privrede razgovaraće o tri ključne teme za region: ekonomski rast, trgovina i investicije, važnost digitalne agende u kontekstu tehnološkog razvoja i jačanje uloge nove generacije mladih lidera.

Ana Brnabić će sutra na skupu govoriti o digitalnoj agendi i važnosti regionalnog povezivanja. Brnabić će predstaviti najvažnije rezultate u oblasti digitalizacije i razvoja novih tehnologija.

Na skupu će učestvovati i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i direktorka programa za Evropu Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin.

Ana Brnabić će drugog dana boravka u Sofiji, 18. maja, učestvovati na “Bečkom ekonomskom forumu” gde će zajedno sa premijerima Zapadnog Balkana i predstavnicima ekonomskih institucija razgovarati o aktuelnim ekonomskim temama u regionu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar