Politika
22.05.2018. 13:49
R.E./Beta

BEOGRADU STIGLA NOVA PORUKA IZ BERLINA: Pojedinačni napredak država u procesu pridruživanja biće vrednovan

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Politika proširenja nije za neke članice EU popularna tema, ali će svakako pojedinačni napredak država u procesu biti vrednovan.

To je srpskoj ministarki zaduženoj za evropske integracije Jadranki Joksimović rekao član odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa EU Manuel Saracin.

Kako je saopštio kabinet ministarke, Joksimovićeva i Saracin su saglasni da reforme u poglavljima 23 i 24, koja obuhvataju oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, manjinskih prava, medijskih sloboda od velikog značaja za proces EI, ali pre svega za modernizaciju i ukupan napredak države.

Oni su ocenili da je prošlonedeljni Samit u Sofiji, uprkos brojnim izazovima i novim temama koje se pojavljuju i u EU, ipak poslao poruku o evropskoj perspektivi regiona, kao i da su povezivanje i saradnja u regionu vrednosti na kojima insistira i Srbija - jer bez njih nema mira, napretka i stabilnosti regiona.

Jadranka Joksimović je zahvalila Nemačkoj – važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja.

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri i da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve