Politika
15.09.2018. 17:08
R.E./Beta

"BIO SAM UMORAN, NISAM RAZMISLIO": Vučić se izvinio zbog netačne izjave o peračima prozora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je "ispao glup".

"Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevinskom sektoru koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah", rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je za svoj tim rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvek donosio pobede i da će to činitii u budućnosti.

"To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo", istakao je Vučić.

On je juče komentarišući pogibiju dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi ocenio da je to velika tragedija i uputio saučešće porodicama, ali je takođe naveo i da se "u Srbiji, na opasnim poslovima, poput građevine, dešava proporcionalno mnogo manje nesreća".

"Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima - mislio sam da o tome ne govorim - hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, gine jedan od perača prozora? Svakih deset sekundi", pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke s papira.

Jedina beleška na internetu koja govori u prilog podatku da u SAD svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navedena je na satiričnom sajtu The Onion.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve