Politika
20.11.2018. 15:20
R.E./Beta

BIVŠI MINISTAR POLICIJE VLADE U PRIŠTINI SKENDER HISENI: Očekivana odluka Interpola, Haradinaj je pogrešio što je prošle godine povukao zahtev za prijem

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je danas da je odluka Generalne skupštine Interpola da Kosovo ne bude primljeno u medjunarodnu policijsku organizaciju, bila očekivana.

On je za prištinske medije rekao da je znao da Kosovo loše stoji i ocenio da je odluka premijera Ramuša Haradinaja da prošle godine povuče zahtev za prijem u Interpol, bila pogrešna.

"Na žalost, dogodilo se ono čega sam se plašio. Bio sam ubedjen da loše stojimo, greška se dogodila prošle godine. Rusija je ove godine imala mogućnost da otvoreno lobira protiv nas", kazao je Hiseni koji je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi Ise Mustafe.

Hiseni je upitao Ministarstvo spoljnih poslova Kosova "da li je možda očekivalo da će Srbija lobirati za prijem Kosova" i ocenio da je ponašanje tog resora posle odluke Generalne skupštine Interpola i svaljivanje krivice na Srbiju, "smešno".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve