BOŠKO OBRADOVIĆ: Hvala Hanu što nas nije zvao na sastanak

BOŠKO OBRADOVIĆ: Hvala Hanu što nas nije zvao na sastanak


Pokret Dveri zahvalio se evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu što ih nije pozvao na sastanak i najavio da Dveri neće otići na “kanabe kod briselskog komesara”.

“Ne volimo da nas postrojavanju nižerazredni činovnici briselskog CK EU. Muka nam je od njihovog licemerja – juče se ližu sa Vučićem, danas glume sastanak sa opozicijom, a već šest godina favorizuju aktuelni režim jer im ispunjava sve želje, uprkos katastrofalnom stanju u pravosuđu, medijima i borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji”, naveo je predsednik Dveri Boško Obradović.

On je rekao da je poenta današnjeg sastanka sa Hanom nalaženje saveznika predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za priznanje nezavisnog Kosova, brisanje preambule o Kosovu i Metohiji iz Ustava i ispunjenje svih drugih uslova iz EU.

“Ili, neko možda smatra da su Čedomir Jovanović, Dragan Šutanovac i Nenad Čanak opozicija Vučiću”, naveo je Obradović.

On je dodao i da je sastankom poslata jasna poruka biračima u Srbiji “ko nema gazdu u Briselu, ko nije na njihovim jaslama i ko predstavlja pravu opoziciju u Srbiji”.

Obradović je naglasio da Dveri nisu antievropska stranka, već naprotiv.

“Johanes Han i briselska birokratija su antievropska vlast. Srbija je u Evropi, Srbi su Evropljani, mi pripadamo evropskoj hrišćanskoj civilizaciji i ne smemo da dozvolimo da se Evropa pretvara u nešto drugo”, kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, Dveri su danas najmoderniji evropski pokret u Srbiji, jer širom evropskih zemalja na izborima sve više pobeđuju političke opcije koje imaju sličan program sa Dverima i protive se diktatima iz Brisela.

Johanes Han danas se u Beogradu sastao sa predstavnicima Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Nove stranke, Socijaldemokratske stranke, Lige socijaldemorkata Vojvodine, Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana, dok na sastanak nisu pozvani lider pokreta Dveri Boško Obradović i Dosta je bilo Saša Radulović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar