Politika
27.09.2018. 14:53
R.E./B92

BRNABIĆ: Svako može u hodnik UN, a samo neko na važne sastanke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da "opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika".

Ona kaže da veruje da to isto radi i kosovska delegacija koja broji više od 40 članova što je skoro pet puta više od srpske.

"Meni je to bilo prirodno pitanje zato što oni nisu član UN i ne bi ni mogli da budu. Ali dobro, svako ima pravo da poseti UN, privatno. Na kraju krajeva, ima ovde nekih naših opozicionara koji su na hodnicima i pokušavaju da uhvate što više zvaničnika i da se fotografišu sa njima i iskoriste Generalnu skupštinu UN za ličnu pormociju", kazala je premijerka Srbije.

"Tako je, pretpostavljam, i gospodin Pacoli i gospodin Haradinaj i Tači. Ja sam ovde da uradim najbolji mogući posao za Srbiju. Nije mi važno koliko imam sastanaka i koliko fotografija imam odavde. Važno je s čim ću ja izaći odavde pred građane Srbije i šta je ono konkretno što ćemo doneti kući. Svako može da bude na hodniku UN, ali ne može svako da prisustvuje važnim sastancima i da postiže dogovore za svoje građane", zaključila je ona.

Premijerka sa Mičelom, Mogerini, Cerarom...

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, prisustvovala je sinoć prijemu koji su organizovali vosoki zvaničnici EU.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

Kako je saopšteno iz kabineta premijerke Srbije, prijem su organizovali predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, prvi potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

Na prijemu, predsednica Vlade susrela se i sa predstavnicima američke administracije i razgovarala je sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

Brnabić je razgovarala i sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, bivšim slovenačkim premijerom Mirom Cerarom i drugim zvaničnicima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

Večera je organizovana u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve