Politika
10.09.2018. 12:03
R.E./Beta

BRNABIĆ: Vučićev govor na Kosovu istorijski, predstavio perspektivu nove Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u severnoj Kosovskoj Mitrovici "istorijski" jer je kako je navela, pružio perspektivu "nove, stabilne Srbije koja nema pretenzije da pobeđuje u ratovima nego u privredi".

"Mislim da je govor bio poučan i istorijski jer je predsednik prvo dao pogled u prošlost, na 20. vek koji je bio težak, pun ratova i gubitaka za Srbiju ali je dao i jedan mogući novi program za budućnost Srbije i srpskog naroda koji nije baziran na praznim rečima i frazama, moguću perspektivu za budućnost jedne nove, stabilne, ekonomski mnogo jače Srbije", kazala je premijerka za Prvu televiziju.

Komentarišući incidente koji su pratili Vučićevu posetu Kosovu, ona je navela da se "još jednom" potvrdila njena ranija izjava da su trenutni lideri kosovskih Albanaca "nepredvidivi i da ne poštuju dogovore".

"Utoliko strašnije, jer smo imali prvi dan posete u kojem je predsednik Srbije davao samo poruke mira, saradnje. Ono što ja mislim jeste da su to nažalost, političari rata, da nisu političari mira, da ne znaju kako da se ponašaju u miru, ali mi ćemo da radimo po onim porukama mira koje je dao predsednik Aleksandar Vučić", kazala je Ana Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve