BROJIMO SITNO: Završena rasprava, sledi glasanje

BROJIMO SITNO: Završena rasprava, sledi glasanje

nastavak prve konstitutivne sednice na kojoj je zamenik predsednika srpske radikalne stranke, tomislav nikolic, izabran za novog predsednika skupstine.


U Skupštini grada završena je rasprava o izboru gradonačelnika, pa će uslediti glasanje.

Odbornici će “u paketu” glasati za gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća, tajnim glasanjem, zaokruživanjem “za” ili “protiv”, iza paravana.

Kandidat za gradonačelnika Zoran Radojičić rekao je u ekspozeu da je njegov san da glavni grad Srbije u naredne četiri godine postane prava moderna evropska prestonica, te da od svog tima očekuje da mnogo rade i da imaju rezultate.

Inače, pred početak sednice više desetina građana okupilo se ispred zgrade Skupštine, kako bi, kako navode, pružili podršku novom gradonačelniku.

https://www.ekspres.net/drustvo/vise-desetina-okupljenih-ispred-skupstine-beograda-da-podrzi-novog-gradonacelnika

Okupljeni su aplauzom pozdravili kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i Gorana Vesića koji je kandidat za zamenika gradonačelnika.

“Novo rukovodstvo planira da nastavi tamo gde je prethodno stalo”, rekao je Radojičić odbornicima pošto je predložen za gradnonačelnika na sednici Skupštine grada Beograda.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za TV Prva da očekuje da će Beograđani dobiti novog gradonačelnika oko 14 ili 15 sati.

On je kazao da će obrazložiti predlog da nosilac liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” i direktor dečje bolnice u Tiršovoj Zoran Radojičić bude gradonačelnik, a da će se o gradonačelniku glasati u paketu (objedinjeno) sa njegovim timom – odnosno zamenicima i 13 članova gradskog veća.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar