Politika
12.10.2018. 17:08
R.E./Beta

ČEPURIN PRENEO VUČIĆU: Putin u januaru stiže u Srbiju, pripreme počele ODMAH

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je želju da poseti Srbiju u januaru, preneo je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Vučić je u razgovoru s Čepurinom rekao da je za Srbiju "izuzetna čast da ponovo ugosti predsednika Putina" i da će Beograd "pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva", saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Dogovoreno je da pripreme za dolazak Putina u Beograd počnu odmah, "kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dve zemlje i bratstvo dva naroda", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će uskoro biti održana sednica Mešovitog medjuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kako bi bili pripremljeni konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene dve zemlje i njihovog ekonomskog napretka.

Vučić i Čepurin su "razmotrili rezultate" nedavne posete srpskog predsednika Moskvi i ocenili da je ona "od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje" dve države, navodi se u saopštenju i dodaje da je Vučić rekao da je "veoma počastvovan" što je ponovo imao priliku da u Moskvi razgovara s Putinom.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji u regionu i izrazili "očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti".

Vučić je kazao da će Srbija "uvek težiti dobrim odnosima i saradnji u regionu".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve