Politika
22.01.2018. 13:25
R.E./Tanjug

ČEPURIN: Rusija traži adekvatnu istragu ubistva Ivanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rusija odlučno osuđuje "teroristički akt" ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Čepurin je istakao i da poseta Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da ce uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve