DAČIĆ: Delegacija Kosova sedi po ćoškovima i hoklicama u UN

DAČIĆ: Delegacija Kosova sedi po ćoškovima i hoklicama u UN

Foto: Beta/Miloš Miškov


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da ga najviše interesuje da, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, razgovara sa zemljama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova o tome da preispitaju svoju odluku.

Komentarišući prisustvo prištinske delegacije u zgradi UN, Dačić je rekao da “oni nisu tu, oni su po ćoškovima, po hoklicama, jer oni nisu članovi UN i nemaju iste propusnice, kao i članovi UN”.

Kako je objasnio, prištinska delegacija se prijavila preko Odeljenja UN za mirovne operacije (Department of Peacekeeping Operations) i tako dobila propusnice, uz koje, međutim, ne mogu da uđu u sale na sastanke.

“Oni to rade svake godine, to je zloupotreba tog statusa, ali džabe im. Mislim da su svi prozreli o čemu se tu radi, da svi imaju u vidu da su napravili strašnu grešku kad su priznali Kosovo, i da se mnogi od njih danas kaju zbog toga i razmišljaju o povlačenju priznanja”, rekao je Dačić.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić i kosovski ministar Bedžet Pacoli kratko su se susreli u zgradi UN u Njujorku, kada ga je predsednica srpske Vlade upitala od koga je dobio dozvolu da boravi u UN.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar