Politika
23.03.2018. 11:34
Tanjug

DAČIĆ: Govorio sam Vučiću da nas Zapad godinama laže

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je nekoliko puta govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da "nas Zapad svih ovih godina zamajava i da je naše priznavanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima".

Prema Dačiću, to je vrhunski bezobrazluk i licemerje i Srbija ne može, kako je istakao za "Novosti", pristati na poniženje.

"Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina", rekao je Dačić i dodao da se "za pet godina završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali".

Dačić ponavlja da se do rešenja mora doći isključivo kompromisom, a ne, kako je naglasio, "nametanjem stava da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova".

"Bombama su otcepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča. Te granice su za njih svete, a ćute kada Edi Rama svako malo prekraja Srbiju ili Makedoniju", naveo je Dačić.

"Treba im reći: gospodo, sa Zapada, niste vi jedini, postoji i mnogo veća polovina sveta koja ne priznaje nezavisnost Kosova. Možemo se i njima obratiti. A vi ste do sada sedeli sa nama za istim stolom i lagali gledajući nas u oči", zaključio je Dačić za "Novosti".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve