DAČIĆ: Govorio sam Vučiću da nas Zapad godinama laže

DAČIĆ: Govorio sam Vučiću da nas Zapad godinama laže


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je nekoliko puta govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da “nas Zapad svih ovih godina zamajava i da je naše priznavanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima”.

Prema Dačiću, to je vrhunski bezobrazluk i licemerje i Srbija ne može, kako je istakao za “Novosti”, pristati na poniženje.

“Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina”, rekao je Dačić i dodao da se “za pet godina završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali”.

Dačić ponavlja da se do rešenja mora doći isključivo kompromisom, a ne, kako je naglasio, “nametanjem stava da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova”.

“Bombama su otcepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča. Te granice su za njih svete, a ćute kada Edi Rama svako malo prekraja Srbiju ili Makedoniju”, naveo je Dačić.

“Treba im reći: gospodo, sa Zapada, niste vi jedini, postoji i mnogo veća polovina sveta koja ne priznaje nezavisnost Kosova. Možemo se i njima obratiti. A vi ste do sada sedeli sa nama za istim stolom i lagali gledajući nas u oči”, zaključio je Dačić za “Novosti”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar