DARKO MLADIĆ: Presuda Karadžiću neće doprineti smirivanju situacije

DARKO MLADIĆ: Presuda Karadžiću neće doprineti smirivanju situacije

Darko Mladić, Foto: Printscreen Youtube


Darko Mladić, sin haškog osuđenika Ratka Mladića, izjavio je danas da je presuda kojom je Radovan Karadžić pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu robiju, za žaljenje i da neće doprineti smirivanju situacije, već sasvim suprotno.

On je za televiziju Pink rekao da se u slučaju Karadžića žalbeno veće vodilo istim rezonom kao i prethodno veće koje je donelo provostepenu presudu, a kada mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora.

“Ova presuda neće doneti ono što je potrebno da se postigne ovakvim presudama, ni pravdu, a ni pomirenje, nego će nastaviti kontravereze oko rata u Bosni i neće doprineti smirivanju situacije, možda i naprotiv”, rekao je Darko Mladić.

On je rekao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji.

“Mislim da posle ove presude Karadžiću, značaj efikasne i dobre odbrane u slučaju Ratka Maldića raste i da ćemo uložiti dodatne napore i obratiti se svima koji mogu da pomognu, da presuda u slučaju Ratka Mladiića bude značajno dugačija od ove koju je Karadžić dobio kao konačnu”, rekao je Mladić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar