“DOBRO NAM DOŠAO PREDSEDNIČE”: Vučić stigao na Kosovo, prvo obilazi Zubin Potok i Gazivode

“DOBRO NAM DOŠAO PREDSEDNIČE”: Vučić stigao na Kosovo, prvo obilazi Zubin Potok i Gazivode


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji, najpre obilaskom Gazivoda i Zubinog Potoka. Prvog dana posetiće i selo Ibarsko Postenje, Lešak i Leposavić. Uveče se sastaje s političkim predstavnicima Srba u Zvečanu.

Predsednik Vučić nešto posle 14 časova stigao je na Kosmet, javlja Tanjug. Preko Brnjaka odlazi u Zubin Potok i Gazivode.

U Zubinom Potoku, predsednik će obići Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.

Na brani jezera Gazivode istaknut je veliki bilbord sa natpisom “Dobro nam došao predsedniče”. Zastava Srbije i bilbordi istaknuti su i u Lešku, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Nalaze se duž čitavog puta od Jarinja do Mitrovice.

Predviđeno je da predsednik Vučić obiđe i gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu iz Prištine sa privremenim sedištem u Lešku.

U Sportskoj hali u Leposaviću, predsednik će se obratiti na zatvaranju Biznis foruma.

U večernjim satima, Vučić će se sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Uoči posete predsednika Srbije, sa najviše bezbednosne instance na Kosovu – Kfora saopšteno je da je situacija mirna i stabilna i da nema tenzija.

Iz Kfora je poručeno da će preduzeti sve neophodne mere da se omogući mirna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar