Politika
16.02.2018. 10:08
R.E/beta.rs

DODIK POTVRDIO KANDIDATURU ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Aktuelni predsednik Republike Srpske i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da će se kandidovati za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine. Dodik je na Radio-televiziji Srbije potvrdio da će biti kandidat za člana Predsedništva iz Republike Srpske, odnosno srpskog člana tog tela.

"Svi me nešto pitaju hoću li se kandidovati. Pokušavaju da osokole medjunarodnu zajednicu kako bi navodno nešto zabranila", rekao je Dodik i dodao da bi svaka zabrana značila da je on već pobedio na izborima.

On je kazao da je u tri mandata bio predsednik Vlade Republike Srpske, dva mandata predsednik i da mu Ustav ne dozvoljava da obnovi mandat.

"Ali mi ne zabranjuje da to učinim za četiri godine, ako budem imao energije, snage. Sada ću se kandidovati za člana Predsedništva", naglasio je Dodik.

On je dodao da "neće u Sarajevo" ako bude bilo provokacija i dodao da ukoliko bude izabran za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine sednica može da se drži putem video linka.

Opšti izbori u Bosni i Hercegovi biće održani u oktobru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve