Politika
14.02.2019. 18:28
R.E./Beta

Dodik: Srbija najvažniji faktor mira i stabilnosti na Balkanu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srbija najvažniji faktor mira i stabilnosti na Balkanu, što predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazuje svaki dan.

"Dan državnosti Srbije praznik je i u RS. Obeležavajući ovaj praznik, svi iz političkog, javnog i privrednog života RS okupili smo se da pokažemo snagu i jedinstvo koje imamo sa Srbijom", rekao je novinarima Dodik posle svečanog prijema povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

On je rekao da svi moraju biti okupljeni oko ideje mira i da Srbija u tom pogledu može služiti kao primer.

Predsednica RS Željka Cvijanović rekla je da je obeležavanje Dana državnosti Srbije u Banjaluci "već postalo uobičajeno okupljanje", čime se, kako je ocenila, pokazuje snaga veza, medjusobno poštovanje i opredeljenost RS i Srbije da saradjuju.

"Prisećamo se svega što je važno u našoj istoriji i kako su stvarani temelji države, ustavnosti i na koji način treba da obeležavamo nešto što je trebalo da donese slobodu", rekla je Cvijanović.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić ocenio je da su odnosi Srbije i Srpske odlični.

"Srbija je u poslednjih nekoliko godina uložila 22 miliona evra u realizaciju različitih projekata u RS. Verujem da će ovaj trend biti nastavljen i naš osnovni cilj mora biti mir i stabilnost", kazao je Nikolić.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, predstavnici verskih zajednica, kaoi zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života RS i BiH.

Svečani prijem organizovao je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve