Politika
23.03.2018. 15:21
Tanjug

DOGOVORILI SE MINISTRI PRAVDE SRBIJE I HRVATSKE: Formiranje zajedničkih komisija i razmena spiskova optuženih za zločine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija i Hrvatska su dogovorile formiranje dve zajedničke komisije čiji će članovi raditi na rešavanju problema procesuiranja ratnih zločina, a ministri pravde dve zemlje su poručili da su otvorena pitanja u oblasti pravosuđa rešiva ako bude strpljenja.

Ministri pravde Srbije i Hrvatske Nela Kuburović i Dražen Bošnjaković saglasili su se na prvom sastanku u Beogradu, da su teme između dve države u oblasti pravosuđa složene i otvorene, ali da su rešive ukoliko bude strpljenja i ukoliko se bude išlo korak po korak.

U tom smislu, na sastanku su dogovorili formiranje dve zajedničke komisije čiji će članovi raditi na rešavanju problema procesuiranja ratnih zločina, kao i razmene spiskova osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine, navodi se u zajedničkom saopštenju ministarstava pravde Srbije i Hrvatske.

Kuburović i Bošnjaković su tokom sastanka konstatovali da postoji dobra volja obe države za saradnjom i rešavanjem svih otvorenih pitanja u oblasti pravosuđa.

Obe strane su, kako se navodi u saopštenju, iskazale otvorenost i međusobno uvažavanje, kao i spremnost za uspostavljanje partnerskih odnosa i veza.

Kuburović i Bošnjaković su razgovarali i o iskustvima dve države u procesu pridruživanja EU, a ministar pravde Hrvatske je poručio da je to ministarstvo spremno da u svakom momentu pomogne kolegama iz Srbije i pruži stručnu pomoć.

Takođe su, kako se navodi, razmenjena iskustva u borbi protiv korupcije, promenama Ustava i uspostavljanju e-pravosuđa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve