“DOK JE JORGOVANKA PRAVILA FRIZURU…”: Obradoviću dve opomene i oduzimanje reči zbog izlaganja u Skupštini

“DOK JE JORGOVANKA PRAVILA FRIZURU…”: Obradoviću dve opomene i oduzimanje reči zbog izlaganja u Skupštini


Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović dobio je danas dve opomene i oduzeta mu je reč u Skupštini Srbije prilikom rasprave o amandmanima na set finansijskih zakona.

Obradović je u skupštinskoj sali obraćajući se građanima rekao da ih neće zaštititi Jorgovanka Tabaković (guverner NBS) kada zapadnu u probleme sa “bankarskim lopovima” i da u to mogu da budu sigurni.

On je rekao da se neko posle šest godina na mestu guvernera NBS setio da banke pljačkaju građane Srbije i da treba zaštititi korisnike finansijskih usluga.

“Šta ćemo za ovu pljačku iz prethodnih šest godina, ko će za to da odgovara? Ko će da nadoknadi građanima sve što su ih banke opljačkale, dok je gospođa Jorgovanka Tabaković pravila frizuru ili primala pet hiljada evra mesečno”, rekao je Obradović.

Predsedavajući Veroljub Arsić mu je izrekao opomenu, navodeći da može da prihvati da spominje platu, ali “frizure i ostale stvari…”

“Upristojite se. Konačno se upristojite i počnite da govorite o amandmanu, a ne o svemu što vam padne na pamet”, rekao mu je Arsić.

Odgovorio je Obradović rekavši da neće prestati da govori o “vašoj lopovskoj i kriminalnoj vlasti” zbog čega mu je Arsić izrekao drugu opomenu.

“Imate još 20 sekundi”, rekao je predsedavajući, a to vreme je Obradović iskoristio da kaže da mu je predsedavajući “ukrao” vreme zbog čega mu je oduzeta i reč.

“Hvala. Ovo pokazuje kakva je vaša vlast”, rekao je Obradović koji se potom obratio i novinarima u skupštinskom holu.

On je ocenio da je Arsić krenuo u “obračun” sa narodnim poslanicima iz Dveri i retorički upitao šta je razlog tome.

“Imam dva obrazloženja. Približava se čin izdaje KiM i potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma i potrebno je ućutkati skupštinu. Drugi razlog može biti što se Dveri ozbiljno protive bankarskom kartelu i bankarskoj mafiji”, rekao je Obradović.

Podneto 1000 amandamana

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, a zatim i pretresom o amandmanima na set finansijskih zakona.

Na predložene zakone podneto je više od 1.000 amandmana. Najviše amandmana stiglo je na prvu tačku dnevnog reda – Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu.

Tokom jučerašne rasprave poslanici su polemisali o “slučaju” njihovog kolege Meha Omerovića koji je nedavno priveden na franfurtskom aerodromu jer je iz duti fri šopa izneo robu koju nije platio.

Pored toga, parlamentarci su govorili i o građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković podsetila je da je NBS još pre nekoliko godina donela preporuku bankama kako da se građanima olakša otplata kredita u švajcarskim francima.

Tabaković je u načelnoj raspravi rekla da je cilj seta finansijskih zakona unapređenje poslovnog ambijenta, stvaranje pretpostavki za dalji razvoj finansijskog tržišta i dodatna zaštita korisnika finansijskih usluga.

Radeta: Omerovića nećemo ispuštati

Poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta izjavila je danas da je poslanik SDPS Meho Omerović koji je nedavno bio privođen na frankfurtskom aerodromu naneo veliku štetu Srbiji i Narodnoj skupštini.

Radeta je poručila da se radikali neće ponašati po principu “svakog čuda tri dana”.

– Nećemo ispuštati Mehu Omerovića dok god on sedi u Skupštini – rekla je Radeta.

Ona smatra da je Omerović “obrukao Srbiju jer je prilikom krađe pokazao diplomatski pasoš”.

– To je apsolutno nedozvoljivo – istakla je Radeta.

– Meho nije naša tema, ali je tema ovo što je uradio. Nećemo prestati time da se bavimo i evo prvi put pozivamo i stranku Rasima Ljajića i Aleksandra Vučića i njih dvojicu lično da rešavaju problem koji je Omerović krađom napravio Skupštini i državi – rekla je Radeta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar