ĐURIĆ: “Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region”

ĐURIĆ:  “Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region”

Foto: YouTube screenshot


Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, apelovao je još jednom danas na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region.

Đurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole „Braća Aksić“, koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala „UČK“.

To je, poručio je Đurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, te dodao da je potom isti grafit nedaleko odatle ispisan i na jednoj srpskoj kući.

Takođe, znak “UČK” ispisan je i na groblju u Lipljanu.

Đurić ističe da je jasno da je za stvaranje društvene klime, u kojoj se čak i srpska deca izlažu ovakvoj vrsti pretnji i nasilja, jedino i isključivo odgovorna Priština.

“Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane ”vojske Kosova”, i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu nesumnjivo su i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je, očigledno, uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji.

“Apelujem još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region”, poručio je Đurić.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar