Politika
11.09.2018. 17:31
R.E.

DŽONSON: Nećemo nametnuti rešenje, daćemo prostora Vučiću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki senator Ron Džonson istakao je da će američka administracija pod predsednikom Donaldom Trampom podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dati mu prostora da pronađe fleksibilno rešenje za kosovsko pitanje. Vučić je rekao da veruje da će Srbija uspeti da izgradi sve bolje odnose sa SAD.

„Mi znamo koju odgovornost imamo i da imamo šta da ponudimo. Nećemo nametnuti nikakvo rešenje. Podržaćemo predsednika Vučića i dati mu prostora da pronađe fleksibilno rešenje“, rekao je Džonson posle sastanka sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i dodao:

„Imate hrabrog lidera. On želi najbolje srpskom narodu“, kazao je Džonson, na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle razgovora sa predsednikom Srbije.

Izrazio je uverenje da će Vučić biti hrabar da reši ovaj problem, za šta može da računa na svu njegovu podršku.

„Daću sve od sebe da vam dam podršku, kao i ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima na Kosovu i u Srbiji, koji se bore za mir i stabilnost“, poručio je on.

Džonson je istakao da američki narod želi da vidi Srbiju uspešnu, prenosi Tanjug.

„Svi smo ljudska bića i želimo iste stvari — mir, bezbednost, stabilnu situaciju, gde možemo da dižemo porodice, da imamo posao, prosperitet, perspektivu. Američki narod želi to sve za sve na svetu. A kada mi obratimo pažnju na jedan deo sveta, kao što su Srbija ili Balkan, razumite da je to nešto što želimo za vas“, naglasio je on.

Džonson je čestitao Vučiću na ekonomskom napretku Srbije, rekavši da SAD vole da vide to.

Podsetio je da je američka administracija nedavno ugostila srpsku premijerku Anu Brnabić i šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića povodom 100. godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući.

„Lepa je slučajnost što se to dešava u trenutku kada postoji mogućnost napretka Srbije i može dati rešenje za dugotrajni problem, da se pomogne da se stabilizuje ne samo Srbija, već ceo Balkan“, objasnio je on.

Džonson je istakao da su SAD svesne koliko je Srbija bitna za uspeh balkanskog regiona u celini, kao i važnosti da se kosovski problem reši.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve