Politika
27.12.2018. 15:07
R.E./Beta

FATMIR LJIMAJ: Ambasadori velike petorke dali snažnu podršku dijalogu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kopredsedavajući pregovaračkog tima Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je danas da su na sastanku sa ambasadorima zemalja velike petorke i EU dobili snažnu podršku za dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Na konferenciji za novinare posle sastanka najviših zvaničnika Kosova i pregovaračke ekipe sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije i EU, Ljimaj je rekao da su ih upoznali sa koordinacijom parlamenta, vlade, predsednika i opozicije.

"Upoznali smo ih sa opredeljenjem delegacije da nastavi rad na obezbedjivanju što šireg konsenzusa. Upoznali smo ambasadore i o koordinaciji parlamenta, vlade, predsednika i opozicije. Rekli smo im da prikupljamo sve one materijale za teme o kojima smo razgovarali sa Srbijom i dobili smo potvrdu od predsednika da će nam i on dostaviti materijale iz njegovog kabinet", kazao je Ljimaj.

Prema njegovim rečima, dobili su podršku ambasadora i za rad pregovaračke ekipe.

"Ambasadori su izrazili punu podršku. Podstakli su nas da nastavimo naše napore. Dali su podršku našoj ideji i angažovanju i izrazili su spremnost da pomognu Kosovu da se postigne obavezujući sporazum sa Srbijom", kazao je on.

Današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve