Politika
13.03.2019. 16:12
R.E./Beta

FATMIR LJIMAJ POSLE RAZGOVORA SA DIREKTOROM BRITANSKOG FORIN OFISA: I Mur zatražio ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH

fatmir-ljimaj.png

Kopredsedavajući kosovske delegacije za dijalog sa Srbijom Fatmir Ljimaj izjavio je danas da je sa generalnim direktorom britanskog Forin ofisa Ričardom Murom razgovarao o dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom i da je i visoki britanski zvaničnik zatražio suspenziju takse na robu koja se uvozi iz Srbije i BiH.

"Danas smo održali sastanak sa visokim zvaničnicima britanske vlade i razgovarali o našoj pripremi za dijalog. Objasnili smo mu sadržaj platforme i takodje smo ga upoznali sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum", rekao je Ljimaj.

Ljimaj je naglasio da je i Mur zatražio da se suspenduju takse.

"Svako ko dolazi, u suštini, traži na diplomatski način da se uklone barijere i nastavi dijalog, da se suspenduju takse. Pokušavamo da im objasnimo da uslovljavanja nisu dobra u dijalogu. Stav svih prijatelja je da se pronadje put da se da mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu", rekao je on.

Ljimaj je rekao da je jučarašnii sastanak za zvaničnicima Službe za spoljne poslove EU (EEAS) deo redovnih aktivnosti koje prethode pripremi dijaloga i da će se često održavati.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
09.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve