FATMIR LJIMAJ: U utorak u Briselu o daljem toku dijaloga Kosovo-Srbija

FATMIR LJIMAJ: U utorak u Briselu o daljem toku dijaloga Kosovo-Srbija

Foto: YouTube screenshot


Kopredsedavajući pregovaračke ekipe Kosova Fatmir Ljimaj najavio je za prištinske medije da će se u utorak, 29. januara, kosovska ekipa u Briselu sastati sa zvaničnicima Evropske unije i razgovarati o daljem toku dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

“Biće to radni sastanak, tehnički susret, ako ga tako mogu nazvati, da bi se razgovaralo o modalitetima daljeg nastavka dijaloga”, izjavio je Ljimaj za program na albanskom Radija Slobodna Evropa.

On je dodao da je cilj prištinske delegacije da pokaže volju Kosova da dijalog bude ozbiljan i da pokaže spremnost da preuzme svoje obaveze.

Dodao je da je Kosovo međunarodnim partnerima poslalo poruku da se putem dijaloga mogu rešiti otvorena pitanja sa Srbijom.

Takođe je istakao da je pri kraju izrada platforme koja će izražavati jedinstveni stav Kosova oko konačnog dijaloga za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

“Verujem da će platforma biti gotova sledeće nedelje, kao nacrt koji će biti dostavljen Skupštini Kosova. Ona ima za cilj da predstavi poziciju Republike Kosovo u daljem dijalogu i šta očekuje Kosovo od dijaloga. To znači da će Kosovo izaći sa konačnom zvaničnom pozicijom”, kazao je Ljimaj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar