(FOTO) POSLANIKE DOČEKAO POČASNI ŠPALIR GARDISTA VOJSKE SRBIJE: Uz himnu “Bože pravde” počelo redovno zasedanje Skupštine Srbije


Skupština Srbije počela je danas sednicu na kojoj će se razmatrati oko 30 tačaka dnevnog reda, medju kojima i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o policiji i o javnom redu i miru.

S obzirom da je u pitanju početak redovnog prolećnog zasedanja poslanike je ispred Doma Narodne skupštine dočekala počasna garda, a zasedanje je počelo intoniranjem himne.

Na prvoj sednici razmatraće se i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, nacionalnom DNK registru i o jedinstvenom matičnom broju gradjana.

Predloženo je da na dnevnom redu bude i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrđivanju međudržavnih sporazuma.

Pred parlamentom će se naći i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Biće birani i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a razmatraće se i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar