Politika
25.02.2019. 17:54
R.E./Foto: Beta/ Foto: Milan Obradović/Beta

FRANCUSKA MINISTARKA ZA EVROPSKE POSLOVE U BEOGRADU: Francuska podržava evropski put Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo izjavila je danas da Beograd i Priština zajednički treba da dodju do rešenja uzdržavajući se od poteza koji ne doprinose dijalogu i pozvala Prištinu da odmah ukine takse na robu iz Srbije.

"Uvek ćemo podržavati traganje za zadovoljavajućim rešenjem do koga dve strane treba zajedno da dodju uz uzdržavanje od peteza koji nisu konstruktivni i ne doprinose dijalogu. Priština bez odlaganja treba da ukine namete na srpsku robu jer je to štetno i ne doprinosi dijalogu", rekla je Loazo na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Loazo je rekla da je u Beograd došla u sklopu priprema za posetu predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji do koje bi moglo doći u julu i naglasila da Francuska želi da "nastavi i ubrza dinamiku političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa sa Srbijom".

Ona je navela da Francuska bez dvojbe podržava evropski put Srbije koja treba da ispuni svoje reforme, ali i dodala da "EU u svojoj kući takodje treba da sprovede neophodne reforme".

"Ti zahtevi su ozbiljni ali znamo u kojoj meri je Srbija odlučna i da je postigla odlične rezultate u ekonomskim reformama koje su tražile političku hrabrost i upornost", navela je francuska ministarka dodajući da izuzetno ceni reforme koje je Vučić sproveo kako bi doprineo stabilnosti Zapadnog Balkana.

Povodom svoje izjave da sadašnje stanje u EU ne omogućava prijem novih članica Loazo je rekla da Francuska "govori iskreno i jezikom prijatelja" kada kaže da se EU u trenutku izlaska Velike Britanije iz te zajednice suočava sa izazovima koje treba da podnese.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve